Onderzoek en behandeling

PLAN Psychologie is een praktijk gespecialiseerd in kinderen, jongeren en ouders. We bieden onderzoek en behandeling bij vragen over leren, sociaal-emotionele ontwikkeling en gedrag.

Wij bekijken de ontwikkeling van kinderen en jongeren vanuit neuropsychologisch en systemisch perspectief.

Onze expertise ligt op het gebied van diverse ontwikkelingsstoornissen (o.a. ADHD, autisme, taalstoornis) en daaraan gerelateerde leer- en sociaal-emotionele problemen. We richten ons op psycho-educatie voor zowel het kind, de ouders als school en geven aansluitend individuele behandeling (o.a. cognitieve gedragstherapie, EMDR, ACT, Schematherapie voor jongeren) en ouderbegeleiding. De hulpvraag is leidend in het proces van onderzoek en behandeling.

Ook bieden we kortdurende en klachtgerichte behandelingen voor kinderen en jongeren met andere psychische klachten, zoals angst-, trauma-, en stemmingsproblematiek.

PLAN Psychologie is gecertificeerd als trainer voor Braingame Brian, een training speciaal ontwikkeld voor kinderen met ADHD. Deze training richt zich op het versterken van executieve functies (werkgeheugen, flexibiliteit, remmen van impulsen) en wordt bij PLAN Psychologie ingebed in een bredere behandeling.

 

In de gemeente West Betuwe en Gorinchem is PLAN Psychologie betrokken bij de uitvoering van de programma's Cool 2B Fit en Samen Fit. Sportieve programma's die zich richten op leefstijlverandering voor kinderen met overgewicht in de leeftijd van 8 tot 13 jaar samen met hun ouders / verzorgers.

 


Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over mogelijkheden voor onderzoek en/of behandeling.