Onderzoek en behandeling

PLAN Psychologie is een praktijk gespecialiseerd in kinderen, jongeren en ouders. We bieden onderzoek en behandeling bij vragen over leren, sociaal-emotionele ontwikkeling en gedrag.

Wij bekijken de ontwikkeling van kinderen en jongeren vanuit neuropsychologisch en systemisch perspectief.

Onze expertise ligt op het gebied van diverse ontwikkelingsstoornissen (o.a. ADHD, autisme, taalstoornis) en daaraan gerelateerde leer- en sociaal-emotionele problemen. We richten ons op psycho-educatie voor zowel het kind, de ouders als school en geven aansluitend individuele behandeling (o.a. cognitieve gedragstherapie) en ouderbegeleiding. De hulpvraag is leidend in het proces van onderzoek en behandeling.

Ook bieden we kortdurende en klachtgerichte behandelingen voor kinderen en jongeren met andere psychische klachten, zoals angst- en stemmingsproblematiek. In de behandelingen kan ook EMDR ingezet worden.

PLAN Psychologie is gecertificeerd als trainer voor Braingame Brian, een training speciaal ontwikkeld voor kinderen met ADHD. Deze training richt zich op het versterken van executieve functies (werkgeheugen, flexibiliteit, remmen van impulsen) en wordt bij PLAN Psychologie ingebed in een bredere behandeling.

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over mogelijkheden voor onderzoek en/of behandeling.