Vergoeding

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar worden de behandelingen gedeclareerd bij de gemeente. Er is sprake van een volledige vergoeding van de kosten, als de praktijk een contract heeft met de gemeente waarin je woont.

PLAN Psychologie heeft contracten met de gemeenten uit Regio Rivierenland (Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal), Zuid Holland Zuid (Gorinchem, Hardinxveld- en Giessendam, Giessenlanden, Leerdam, Molenwaard, Zederik, Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, Binnenmaas, Cromstrijn, Korendijk, Oud-Beijerland, Strijen) en West Brabant Oost (Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle- Nassau, Breda, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam, Woudrichem). 

 

Als u in een andere gemeente woont, is het vaak mogelijk om de zorg te laten vergoeden uit een PGB (Persons Gebonden Budget). Hiervoor moet een aanvraag worden ingediend bij de gemeente. Elke gemeente hanteert hiervoor een eigen beleid en procedure. Voor meer informatie kun u contact opnemen met de gemeente waarin u woont.

 

Het is ook mogelijk om de kosten voor de behandeling zelf te betalen. Er worden vooraf en afhankelijk van de hulpvraag, afspraken gemaakt over de duur van de behandeling en de kosten.

Let op: kosten voor niet nagekomen afspraken worden niet vergoed door de gemeente. Het gaat dan om geplande afspraken waarop je niet verschijnt en afspraken die korter dan 24 uur van tevoren worden afgezegd. Zorg er dus voor dat je op tijd afzegt (telefonisch of per email) als een geplande afspraak niet door kan gaan.

 

Jeugd GGZ
PLAN Psychologie biedt zorg (diagnostiek en behandeling) binnen Ambulante Jeugdhulp (Basis GGZ).

Kinderen en jongeren met lichte klachten worden geholpen in de huisartsenzorg, in samenwerking met de praktijkondersteuner Jeugd-GGZ. Wanneer er sprake is van lichte tot matig ernstige psychische stoornissen (of een vermoeden van) vindt behandeling plaats in de Basis-GGZ. De Basis-GGZ is daarnaast gericht op goede nazorg en ondersteuning. Kinderen met ernstige of complexe psychische stoornissen krijgen zorg binnen de Specialistische GGZ.